Harrastukset ja leikit koiran kanssa

shutterstock_293639267

Lemmikkikoiran kanssa voi harrastaa monia eri asioita. Koiran koulutuksen ja sosiaalisen kehittymisen kannalta on tärkeää stimuloida koiraa sekä leikkimällä koiran kanssa, että harrastamalla erilaisia koiralajeja. Kotiympäristöstä riippuen on koiran leikitykseen valittavissa erilaisia muotoja. Myös koiran koko ja aktiivisuustaso määrittävät jonkin verran sitä, kuinka paljon koira kaipaa leikitystä ja harrastuksia.

Koiran kanssa leikkiminen on mukavaa myös omistajalle, sillä koiran leikki-into varmasti tarttuu ihmisiinkin. Leikillä onkin hyvä vaikutus koiran ja omistajan suhteeseen.

Aktiivisen koiran agility

Erittäin aktiivisille koirille on tarjolla erilaisia koulutuksia ja aktiiviharrastuksia, kuten esimerkiksi koirien oma tottelevaisuus- ja rataharrastus agility. Agility on omiaan sekä juuri aktiviteettejä kaipaaville koirille, mutta myös omistajille. Agility vahvistaa koiran ja omistajan välistä suhdetta, ja koira oppii samalla uusia taitoja. Kokonaisuudessaan agility on erittäin palkitsevaa, ja sopii kaikille koirille sekä koirien omistajille, jotka pitävät koiran kanssa harrastamisesta. Agility sopii hyvin myös esimerkiksi koirille, joiden omasta asuinpiiristä ei löydy tarpeeksi stimulaatiota tarjoavia harrastusympäristöjä. Agilitykursseja järjestetään ympäri Suomen, ja oman paikkakuntansa agilitytarjonnan voi tarkastaa Suomen Agilityliiton sivuilta.

Arkisia leikki- ja harrastusmahdollisuuksia

Kaupunkiasunnossa voi koiran kanssa leikkiä myös sisätiloissa. Juuri koiran ja omistajan välisen suhteen kehittämisen kannalta leikit ovat tärkeitä. Niiden avulla voidaan toki myös opettaa koiraa. Leikkiminen ei siis ole pelkästään hauskapitoa, vaan siinä oppivat uusia asioita niin koira kuin omistajakin. Aktiivisille ja suurikokoisemmille koirille on tärkeää päästä leikkimään myös ulkosalla, missä koirilla on enemmän tilaa temmeltää. Leikkikaluiksi kelpaavat niin koiran omat lelut kuin luonnon omat antimetkin, kuten puunpalat tai oksan palaset. Ulkona leikkimisessä on myös se hyvä puoli, että koira oppii vuorovaikutusta omistajan kanssa ulkopuolisten ärsykkeiden ympäröimänä. Ulkopuolisten ärsykkeiden sietäminen ja sivuutus ovat myös onnistumisia, joista koira tulisi palkita, jotta positiivinen käyttäytyminen jatkuisi tulevaisuudessakin.

Comments Off on Harrastukset ja leikit koiran kanssa

Filed under Blogi