Käytännölliset vaatteet koiran ulkoilutukseen

shutterstock_113524399

Kun lähtee ulkoiluttamaan koiraa, vaatetuksen on hyvä olla ensinnäkin säänmukainen, ja materiaalin tarpeeksi joustavaa ja hengittävää.

Sateisella ja tuulisella kelillä Gore-Tex vaatteet ovat todella hyviä, sillä ne pitävät tuulta ja kosteutta mutta silti hengittävät. Kylmällä tulee pukea monta vaatekerrosta päällekkäin, mutta jos kaikki kerrokset ovat hengittäviä, niin hiki pääsee haihtumaan ulos, eikä olo käy tukalaksi. Jos taas lähtee juoksemaan koiran kanssa, vaatteiden ei tarvitse olla yhtä lämmittäviä kuin kävellessä. Riittää kun vaatetus on joustava, kevyt sekä hengittävä. Juoksutrikoot ovat erinomainen valinta jalkaan, ja takiksi tuultapitävä juoksutakki. Jos tiukat juoksutrikoot eivät miellytä, löytyy nettikaupoista myös muitakin vaihtoehtoja, kuten löysiä ja joustavia ulkoiluhousuja.

Koiran kanssa voi harrastaa monenlaista, esimerkiksi tokoa, rallytokoa, suojelukoirakoulutusta, jäljestämistä ja agilityä. Agility on todella suosittu laji, sillä kyseinen harrastus ei ole koirarodusta kiinni, vaan koiran omasta halusta ja innokkuudesta. Koska agilityssä juostaan paljon, on vaatetukseen kiinnitettävä myös huomiota. Radalle ei kannata lähteä lyhyissä shortseissa saatikka hameessa, farkutkin alkavat jossain vaiheessa ahdistaa. Juoksutrikoot toimivat todella hyvin myös tässä lajissa, tai muuten väljät ja joustavat housut. Makupaloja varten housuissa on hyvä olla reisitasku, tai erillinen treenilaukku, jonka voi kiinnittää vyötärölle. Tärkeintä on, että voit tehdä äkkinäisiä liikkeitä radalla, mennä kyykkyyn ja juosta ilman, että housut kiristävät tai hiostavat. Kesällä paidaksi riittää tavallinen t-paita tai urheilutoppi, kylmemmillä keleillä alle on hyvä laittaa hengittävä aluspaita, ja päälle tuulta ja vettä pitävä kevyt takki. Kengät eivät ole yhtään vähäisemmässä asemassa, päinvastoin, jos joudut juoksemaan koiran kanssa, niin laadukkaat lenkkikengät ovat kaiken A ja O.

Comments Off on Käytännölliset vaatteet koiran ulkoilutukseen

Filed under Blogi