Koirat netissä

shutterstock_186981692

Koiraharrastajille ja koirien omistajille löytyy netin maailmasta valtava kirjo erilaisia koira-aiheisia sivustoja. Koirien ruoat voi esimerkiksi tänä päivänä tilata suoraan netistä kotiovelle sen sijaan, että joutuisi lähtemään potentiaalisesti pitkienkin välimatkojen päähän etsimään juuri omalle koiralle sopivaa ruokaa. Myös lelut ja harrastusvälineet löytyvät muutamalla klikkauksella. Niin ikään oman paikkakunnan eläinlääkärit voi tarkistaa netin välityksellä, mikä on nopea tapa tavoittaa apu esimerkiksi hätätilanteen sattuessa.

Osto vaiko adoptio?

Koiran hankinnassa apua antaa muun muassa Suomen Kennelliiton  sivusto, joka auttaa koiran hankkimista harkitsevia henkilöitä leellisissa asioissa. Koiran adoptiota harkitseville löytyy monen monituisten koirayhdistysten nettisivuja sekä koti-Suomesta että ulkomailta. Jos koiran pelastaminen ja adoptointi on lähellä sydäntä ja on valmis ottamaan vastuun mahdollisesti kaltoinkohdellusta ja pelokkaastakin koirasta, löytyy esimerkiksi Virosta, Romaniasta sekä Espanjasta monia suomalaisten johtamia yhdistyksiä, jotka adoptoivat koiria Suomeen. Järjestöjen sivuilla voi selailla adoptiota vailla olevia koiria ja pitää yhteyttä järjestöjen yhteyshenkilöihin.

Pulmatilanteisiin vastaus keskustelupalstoilta

Koirien omistajat kohtaavat jos jonkinlaisia pulmatilanteita arjessaan. Lähipiiristä ei ehkä löydy muita samanhenkisiä koiranomistajia, saatikka sitten ihmisiä joilla olisi omakohtaista kokemusta koirien kanssa eteen tulevista tilanteista. Netistä löytyykin monia koira-aiheille omistettuja keskustelupalstoja, joilla koirien omistajat voivat jakaa tietouttaan. Keskustelupalstat tarjoavat vastauksia sekä arkipäiväisiin, että kiperimpiinkin kysymyksiin, kuten siihen miten koiralta löytynyt punkki tulee poistaa oikeaoppisesti tai miten toimia, jos koira on satuttanut itsensä esimerkiksi lasinsirpaleisiin astuttuaan. Toki välittömässä vaarassa kannattaa aina ensiksi soittaa eläinlääkärille.

Comments Off on Koirat netissä

Filed under Blogi